Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κορυφαίος προπονητής της πάλης για το 2012 ανακηρύχθηκε ο Νίκος Αποστόλου

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας πάλης του Α.Ο. Άνω Λιοσίων Ευπυρίδαι Νίκος Αποστόλου βραβεύτηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Ο.Φ.Π., ως ο κορυφαίος διασυλλογικός προπονητής στην Ελλάδα για το 2012.
Η βράβευση αυτή, που αποτελεί μεγάλη τιμή για τον προπονητή της ομάδας και για όλο το σύλλογο, είναι το επιστέγασμα της εκπληκτικής περσινής χρονιάς για την πάλη των Άνω Λιοσίων, κατά τη διάρκεια της οποίας τα Άνω Λιόσια κατέκτησαν την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων και την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών.

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας Νίκος Αποστόλου δήλωσε στο palema:
" Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος για τη μεγάλη τιμή που μου έγινε, καθώς με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται η προσπάθεια και η δουλειά που γίνεται καθημερινά, εδώ και 23 χρόνια, στην πάλη των Άνω Λιοσίων. Η διάκριση αυτή βέβαια οφείλεται πρωτίστως σε όλους τους αθλητές της ομάδας μας, που έδωσαν και την ψυχή τους στους αγώνες μας κατά το 2012. Θα ήθελα λοιπόν να αφιερώσω αυτό το βραβείο στα παιδιά αυτά και στους 2 στυλοβάτες της ομάδας μας, τον πρόεδρο κ. Στουραϊτη Δημήτριο και τον αντιπρόεδρο κ. Τοπαλίδη Ευάγγελο. Χάρη στις προσπάθειες τους και με την αμέριστη βοήθεια της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου κ. Μπουραίμη Δημήτριου και του προέδρου του αθλητικού οργανισμού κ. Σκαμαντζούρα Κων/νου, οι συνθήκες λειτουργίας στην ομάδα μας είναι ιδανικές και  σε όσα προβλήματα δημιουργούνται δίνεται πάντα η καλύτερη δυνατή λύση. Όλο αυτό λοιπόν το οικοδόμημα της πάλης των Άνω Λιοσίων , δημοτική αρχη - διοίκηση - προπονητής - αθλητές, είναι αυτό στο οποίο οφείλεται η βράβευση που μου έγινε".

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δευτεροπρωταθλητής στο πρωτάθλημα Ανδρων 2013


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών - Γυναικών
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2013


Πρωτεύσαντες Σύλλογοι Ελληνορωμαϊκής Πάλης

1ος: Π.Ο.Π. (52 βαθμοί)
2ος: Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων (38,5 βαθμοί)
3ος: Εθνικός Γ.Σ. (35 βαθμοί)


Διπλός θρίαμβος για την πάλη των Άνω Λιοσίων
Ο Α.Ο. Άνω Λιοσίων Ευπυρίδαι θριάμβευσε για μια ακόμη χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών 2013, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Ιλίου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.
Η αντρική ομάδα κατέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Ανδρών, τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία Συλλόγων με 38,5 βαθμούς. Επιβεβαίωσε έτσι ότι δικαίως θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη στην ελληνική πάλη, αν αναλογιστούμε ότι κατέκτησε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα μέσα στο 2012 και υπολογίσουμε ότι από τους 10 αθλητές που αγωνίστηκαν, οι 5 ήταν Εφηβοι. Μετάλλια κατέκτησαν οι :
Χατσατούροφ Αρτούρ Χρυσό μετάλλιο στα 60 κιλά
Αποστόλου Χρήστος Αργυρό μετάλλιο στα 66 κιλά
Κατουρτσίδης Χριστόφορος Χάλκινο μετάλλιο στα 60 κιλά

Η γυναικεία ομάδα των Ευπυρίδων συνέχισε την παράδοση και κατέκτησε εύκολα για μια ακόμη χρονιά την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία Συλλογων με 18 βαθμούς. Πανελληνιονίκες Γυναικών για το 2013 αναδείχθηκαν οι:
Παπαβασιλείου Αγόρω Χρυσό μετάλλιο στα 63 κιλά
Βαρτανιάν Άννα Χρυσό μετάλλιο στα 67 κιλά
Παπαδοπούλου Ελένη Αργυρό μετάλλιο στα 48 κιλά
Λοιζίδου Αθηνά Αργυρό μετάλλιο στα 63 κιλά
Χριστοδουλάκη Γεωργία Χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά
Φιοντερτσένκο Μαρία-Χριστίνα Χάλκινο μετάλλιο στα 63 κιλά
Μαλάμου Ευροσύνη Χάλκινο μετάλλιο στα 67 κιλά
Μυλωνά Ελένη Χάλκινο μετάλλιο στα 67 κιλά






Η γυναικεία ομάδα των Ευπυρίδων συνέχισε την παράδοση και κατέκτησε εύκολα για μια ακόμη χρονιά την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία Συλλογων με 18 βαθμούς. Πανελληνιονίκες Γυναικών για το 2013 αναδείχθηκαν οι:
Παπαβασιλείου Αγόρω Χρυσό μετάλλιο στα 63 κιλά
Βαρτανιάν Άννα Χρυσό μετάλλιο στα 67 κιλά
Παπαδοπούλου Ελένη Αργυρό μετάλλιο στα 48 κιλά
Λοιζίδου Αθηνά Αργυρό μετάλλιο στα 63 κιλά
Χριστοδουλάκη Γεωργία Χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά
Φιοντερτσένκο Μαρία-Χριστίνα Χάλκινο μετάλλιο στα 63 κιλά
Μαλάμου Ευροσύνη Χάλκινο μετάλλιο στα 67 κιλά
Μυλωνά Ελένη Χάλκινο μετάλλιο στα 67 κιλά




         

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων

Η αντρική ομάδα του Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων ξεπέρασε τον εαυτό της με την πρόκριση 10 (!) αθλητών της για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ανδρών.
Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση και των 2 προκριματικών φάσεων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών 2013, τα Άνω Λιόσια θα παλέψουν στην τελική φάση με 10 αθλητές στους Άντρες και 9 στις Γυναίκες, δημιουργώντας έτσι υψηλές προσδοκίες για μεγάλες διακρίσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Η αντρική ομάδα, μετά τους 6 αθλητές που πέρασαν από την πρώτη φάση, πρόκρινε άλλους 4 στη δεύτερη φάση. Συγκεκριμένα προκρίθηκαν οι Δεμιρκάν Φίλιππας (2ος στα 60 κιλά), Καλαϊτζίδης Γιώργος (4ος στα 66 κιλά),  Παπαδάτος Αλέξανδρος (2ος στα 96 κιλά) και Κοσιφόπουλος Δημήτρης (3ος στα 120 κιλά). Συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Δήμου Φυλής το γεγονός ότι θα συμμετάσχει με 10 αθλητές στην τελικά φάση, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, αν και ειχε να αντιμετωπίσει παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο της Πάλης, που ενισχύονται συνεχώς με μεταγραφές...
Στις γυναίκες θα παλέψουν συνολικά 9 αθλήτριες, καθώς  άλλες 3 πήραν την πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση. Πρόκειται για τις Μανιάτη Αθηνά (2η στα 48 κιλά), Λοϊζίδη Αθηνά (1η στα 63 κιλά) και Μαλάμου Ευροσύνη (2η στα 67 κιλά).

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας των Ευπυρίδων Αποστόλου Νίκος δήλωσε στο palema:
"Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά που πάλεψαν στους Άντρες, καθώς έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους και κατάφεραν η ομάδα μας να προκρίνει για πρώτη φορά τόσους πολούς αθλητές  (10) στην τελική φάση. Είναι η καλύτερη συνέχεια της περσινής εκπληκτικής χρονιάς για εμάς, όπου κατακτήσαμε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και την 3η θέση στους Άντρες. Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς μετά την αποχώρηση πολλών κορυφαίων αθλητών της αντρικής ομάδας μας  με μεταγραφή το 2005, δουλέψαμε με νέα παιδιά και (χωρις μεταγραφές) καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστούμε και σε επίπεδο Αντρών. Πιο σημαντικό όμως στοιχείο και καθρέπτης της δουλείας μας είναι το γεγονός ότι από τους 10 προκριμένους αθλητές, οι 5 είναι Έφηβοι. Θα δώσουμε όλη μας την ψυχή για να φέρουμε την ομάδα μας και τους αθλητές μας όσο ψηλότερα γίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών."