Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

την 2η θεση στο Πανελληνιο Πρωταθλημα Παιδων 2014

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, διεξήχθη στην Πτολεμαίδα η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων (ελληνορωμαϊκής-ελευθέρας) και κορασίδων.
Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης στην ελληνορωμαϊκή, ΠΣ Ευκαρπίας στην ελευθέρα και ΠΑΟ Βόλου στα κορίτσια, βρέθηκαν στην κορυφή των αντίστοιχων κατηγοριών με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης να είναι και ο μοναδικός που διατήρησε τα σκήπτρα από την         αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.
Ο σύλλογος του Δήμου Φυλής συγκέντρωσε 38,5 βαθμούς, έναντι 39 της ΑΠΠ Δράμας και 26,5 του Παντζιτζιφιακού, που ήταν στην πρώτη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα.
Αναλυτικά, οι παλαιστές των Άνω Λιοσίων είχαν τις εξής διακρίσεις:

  • Χειλετζάρης Χρήστος 1ος στα 69 κιλά
  • Μαυρόπουλος Παναγιώτης 2ος στα 46 κιλά
  • Ιωσηφίδης Μιχάλης 2ος στα 85 κιλά
  • Καμπούρης Βαλάντης 3ος στα 50 κιλά
  • Ζάβαλης Ανδρέας 5ος στα 54 κιλά
  • Τσούλφας Σάββας 7ος στα 54 κιλά
  • Πασιανίδης Γιάννης 7ος στα 63 κιλά
  • Βιντζετζάτος Αντώνης 7ος στα 54 κιλά
  • Παλαβός Κώστας 8ος στα 85 κιλά
Ο προπονητής του Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων Αποστόλου Νίκος δήλωσε στο palema:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση των αθλητών μας και της ομάδας συνολικά, που πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σε αυτούς τους αγώνες είχαμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός των άλλων, και την κακοτυχία που μας στοίχισε τελικά την πρώτη θέση για μισό πόντο, καθώς ο αθλητής μας Πασιανίδης χτύπησε σοβαρά πριν τους αγώνες και δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε μεγαλύτερο τραυματισμό. Έτσι δεν κατέστη δυνατόν μετά το Πανελλήνιο Εφήβων να κατακτήσουμε και το Πανελλήνιο Παίδων, κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την επόμενη εβδομάδα στις Σέρρες, στην κατηγορία των Παμπαίδων. Συνεχίζουμε λοιπόν όπως ξέρουμε, σοβαροί, πειθαρχημένοι και ενωμένοι τη σκληρή δουλειά, για να πρωταγωνιστήσουμε και στο μέλλον».


Να θυμίσουμε ότι το τρίτο κατά σειρά πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014 που φιλοξενήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Εορδαίας «Γεώργιος Χαλκίδης», συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε (ΔΕΗ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας Πτολεμαίδας.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αξιολόγηση συλλόγων 2012 Ε Ο Φ Π

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο σχεδιασμός του συστήματος αξιολόγησης, έχει σαν στόχο την πιο αξιοκρατική αντιμετώπιση των συλλόγων. Η διαβάθμιση γίνεται με κριτήριο την αγωνιστική πορεία των αθλητών στους Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες με αποτέλεσμα οι αθλητές του συλλόγου που διακρίνονται με την Εθνική ομάδα να επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πορεία του συλλόγου.
Η κάθε νέα εγγραφή αθλητού αξιολογείται με (1) βαθμό. Η συμμετοχή αθλητή σε πρωτάθλημα με (3) βαθμούς. Η κατάκτηση της 1ης θέσης σε τοπικά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών βοηθάει τα νέα σωματεία στη συγκομιδή βαθμών ώστε να δύναται να συγκεντρώσουν ευκολότερα βαθμούς τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους μια και είναι δύσκολο να διακριθούν σύντομα σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ή Διεθνείς αγώνες. Το σύστημα αξιολόγησης έχει σαν αποτέλεσμα την επιβράβευση των δραστήριων σωματείων.
Με βάση τη φιλοσοφία των ανωτέρω παραθέτουμε τους ειδικούς πίνακες με τα συγκεκριμένα στοιχεία βάση των οποίων γίνεται η αξιολόγηση.
 Α.Ο. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ Κριτήρια Αξιολόγησης (Αγωνιστική Δραστηριότητα 2012) 212 ΒΑΘΜΟΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
 Κριτήρια Αξιολόγησης (Αγωνιστική Δραστηριότητα 2012)  
715 ΒΑΘΜΟΙ 1ος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 http://wrestlinghellas.gr/index.php/nea/anakoinwseis/579-axiologisi-sillogon-2012















Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φινλανδίας

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Βάνταα της Φινλανδίας από 1 έως 6 Απριλίου.


 Μαρία Πρεβολαράκη (53κ., Εθνικός ΓΣ)
 Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ., ΑΟ Ευπυρίδαι)

Αγόρω Παπαβασιλείου Βιογραφικό
Ημ. Γεν.: 11/3/1982
Σύλλογος: ΑΟ Ευπυρίδαι
Κατηγορία: 63 κιλά γυναικών
- Μετάλλια σε διεθνείς αγώνες: Μεσογειακοί Αγώνες 2013, 63 κιλά, θέση 3η / Μεσογειακό Πρωτάθλημα 2012, 63 κιλά, θέση 1η / Μεσογειακό Πρωτάθλημα 2011, 63 κιλά, θέση 1η / Μεσογειακό Πρωτάθλημα 2010, 63 κιλά, θέση 1η / Τουρνουά Dan Kolov-Nikola Petrov 2007, 63 κιλά, θέση 1η / Τουρνουά Klippan 2007, 63 κιλά, θέση 2η / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2006, 63 κιλά, θέση 3η / Τουρνουά Klippan 2002, 59 κιλά, θέση 3η / Μεσογειακοί Αγώνες 2001, 46 κιλά, θέση 2η / Τουρνουά Austrian Ladies Open, 46 κιλά, θέση 1η

Να σημειωθεί ότι η Παπαβασιλείου θα μεταβεί στη Φινλανδία με έξοδα του χορηγού της


Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων για το 2014


Με μια νέα μεγάλη επιτυχία για τον Α.Ο Άνω Λιοσίων Ευπυρίδαι ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων για το 2014, καθώς η ομάδα του Δήμου Φυλής κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά και 13η συνολικά το συγκεκριμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Στη συνολική βαθμολογία ο σύλλογος των Άνω Λιοσίων συγκέντρωσε 47 βαθμούς και πήρε την 1η θέση, αφήνοντας στην 2η τον ΑΑΠ Δράμας με 39 βαθμούς και στην 3η θέση τον ΠΑΟΚ με 36 βαθμούς.


Όλοι οι αθλητές που αγωνίστηκαν, 8 συνολικά, έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους, με αποτέλεσμα τον εντυπωσιακό απολογισμό των 6 μεταλλίων, της μιας 4ης και της μιας 5ης θέσης. Συγκεκριμένα, οι αθλητές μας είχαν τις παρακάτω διακρίσεις:

  • Δεμιρκάν Φίλιππας 2ος στα 60 κιλά
  • Λουκίδης Χαράλαμπος 2ος στα 55 κιλά
  • Χατσατούροφ Παύλος 3ος στα 55 κιλά
  • Καλτάκης Αλέξανδρος 3ος στα 55 κιλά
  • Μαρκουτσάς Παναγιώτης 3ος στα 84 κιλά
  • Αθανασόπουλος Σπύρος 3ος στα 96 κιλά
  • Καραγιαννίδης Νίκος 4ος στα 120 κιλά
  • Κυζυρίδης Αλκιβιάδης 5ος στα 96 κιλά

Ο προπονητής του Α.Ο Άνω Λιοσίων Ευπυρίδαι Αποστόλου Νίκος δήλωσε στο palema:

"Η κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος ήταν ακόμα μια συγκλονιστική επιτυχία για την ομάδα μας, καθώς για εμάς ήταν το δυσκολότερο ίσως πρωτάθλημα Εφήβων, εξαιτίας της ανανέωσης που κάναμε, των πολλών απουσιών μας και του υψηλού επιπέδου των αθλητών και των ομάδων που είχαμε να συναγωνιστούμε. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τις ομάδες που αφήσαμε στη 2η και στην 3η θέση, αφού τόσο η Α.Α.Π. Δράμας όσο και ο Π.Α.Ο.Κ. είναι σύλλογοι με πολύ αξιόλογους αθλητές και προπονητές. Χρείαστηκε να γίνει μεγάλη συσπείρωση από όλα τα μέλη του Συλλόγου για να εμφανιστούμε ακόμα πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί . Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, καθώς πάλεψαν με πολύ ψυχή και με μεγάλη θέληση. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχει και η διοίκηση της ομάδας μας και συγκεκριμένα ο κ.Τοπαλίδης και ο κ.Στουραϊτης, που με την αρωγή της δημοτικής αρχής, στηρίζουν την ομάδα μας, είναι πάντα δίπλα της και διασφαλίζουν την ενότητα της."

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πρωταθλήτρια ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Έφηβων ΠΑΛΗΣ 2014

 ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ  
Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να ευχαρίστηση τον (Αρχιτέκτονα) του συλλόγου μας κ. Αποστόλου Νίκο για αυτό που έχει καταφέρει στην Ελληνική Πάλη , να ευχαριστήσουμε όλα παιδιά που πάλεψαν καταπληκτικά όλα τα παιχνίδια και παρά τους τραυματισμούς της ατυχίες για ακόμα μια φορά ανάδειξαν το σύλλογο του Δήμου Φυλής στην θέση που του αρμόζει .

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ για έντεκα χρόνια.

Ενώ θα πρέπει να τονίσουμε την αμέριστη στηρίξει της ομάδας από τον κ.Σκαμαντζουρα Κων. Πρόεδρο Του ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ αλλά και τον Δήμαρχο Φυλής κ.Μπουραιμη που πάντα βρίσκαμε την πόρτα του γραφείου του ανοικτή.










                       




Διαφοροποιημένη μόνο στην κατάταξη των κοριτσιών, ήταν η λίστα των συλλόγων που πρώτευσαν στο εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» στο Ίλιον.
Ευπυρίδαι και Άγιος Γεώργιος Σερρών, όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος πήραν την πρωτιά σε ελληνορωμαϊκή  εφήβων
Στην ελληνορωμαϊκή, ο σύλλογος των Άνω Λιοσίων συγκέντρωσε 47 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας στην δεύτερη τη Δράμα (39β.) και στην τρίτη τον ΠΑΟΚ (36β.)


Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος, στο περιθώριο της τελετής έναρξης των αγώνων, τίμησε το Χρήστο Παππού(τεως προεδρος ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ) για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα της πάλης
 


Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για την απόφαση της δικαστικής επιτροπής της Ε.Ο.Φ.Π.

  Προς  
 Την Ε.Ο.Φ.Π.                                                            ΦΥΛΗ 11-03-2014
 
 
         Ολοι όσοι ασχολείσθε με το άθλημα ,γνωρίζετε ότι τα τελευταία 24 χρόνια ο σύλλογός μας αποτελεί στολίδι στο χώρο της Ελληνικής Πάλης, με μεγάλη προσφορά σε αυτό. Στηριχτήκαμε πάντα στη σκληρή δουλειά και επικεντρώνοντας στη διαμόρφωση χαρακτήρα των αθλητών μας ,έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε στα Ανω Λιόσια του Δήμου Φυλής μια τεράστια κυψέλη αθλητισμού. Ταυτόχρονα πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κατακτώντας δεκάδες Πανελλήνια πρωταθλήματα και αναδεικνύοντας περίπου 120 Πανελληνιονίκες. 
     Δημιουργός και στυλοβάτης της ομάδας μας είναι ο καταξιωμένος προπονητής μας Νίκος Αποστόλου, γνωστός όλα αυτά τα χρόνια για το ήθος του, την αξιοπρέπειά του και την ανιδιοτελή προσφορά του στην κοινωνία και στον αθλητισμό.
    Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία μας με την απόφαση της δικαστικής επιτροπής της Ε.Ο.Φ.Π., με την οποία τιμωρούνται (με αναστολή) με αποκλεισμό από τις δραστηριότητές τους ο προπονητής Αποστόλου Νίκος και οι αθλητές μας Αποστόλου Χρήστος και Αποστόλου Σάββας.
    Με την σκληρή και απόλυτα αυστηρή απόφαση αυτή, διαπιστώνουμε μένος εναντίον της ομάδας μας. Ελλειψη σεβασμού προς τον κόπο ολων των μελών της και προσπάθεια διαμελισμού της.
    Εκπληκτοι πληροφορηθήκαμε  πως κατά την απολογία των μελών μας, επώνυμα, δηλώθηκαν ψεύδη και αερολογίες, από ανθρώπους μάλιστα που είναι καθοριστικοί για την πρόοδο του αθλήματος.
Διαπιστώσαμε σαφή διάκριση στην αντιμετώπιση των κληθέντων σε απολογία αθλητών και προπονητών και στην απονομή ποινών, σε μια προσπάθεια εξίσωσης ανόμοιων περιστατικών.
      Η Ε.Ο.Φ.Π. , στην προσπάθειά της να βάλει τάξη και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, τιμώρησε τους αθλητές μας και τον προπονητή μας με ποινές δυσανάλογες των παραπτωμάτων τους.
      Γίναμε μάρτυρες καταστρατήγησης των κανονισμών, εις βάρος της ομάδας μας, τόσο σε αγωνιστικά όσο και σε τεχνικά θέματα (ομαδική και ατομική κατάταξη) για την οποία θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
     Επειδή πιστεύουμε πως ο σύλλογός μας και τα μέλη του αντιμετωπίσθηκαν με εμπάθεια και προκατάληψη και επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ανεχθούμε και στο μέλλον, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την διασφάλιση των συμφερόντων αλλά και την προστασία της ομάδας μας.
                               Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                    ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Με 17 αθλητές στους Τελικούς Εφήβων - Παίδων τα Άνω Λίοσια

Μετά την ολοκλήρωση των δύο προκριματικών φάσεων σε Αθήνα και Ευρωπό, συνολικά 17 παλαιστές του Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων προκρίθηκαν για την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων και Παίδων.



Συγκεκριμένα, για το Πανελλήνιο εφήβων που θα διεξαχθεί στο Ίλιον στις 22 Μαρτίου 2014, προκρίθηκαν 8 αθλητές, στις παρακάτω κατηγορίες:
  • 55 κιλά: Χατσατούροφ Παύλος, Καλτάκης Αλέξανδρος, Λουκίδης Χαράλαμπος
  • 60 κιλά: Δεμιρκάν Φίλιππας
  • 84 κιλά: Μαρκουτσάς Παναγιώτης
  • 96 κιλά: Κυζιρίδης Αλκιβιάδης, Αθανασόπουλος Σπύρος
  • 120 κιλά: Καραγιαννίδης Νίκος
Στους Παίδες προκρίθηκαν 9 αθλητές, που θα αγωνιστούν στην Πτολεμαΐδα στις 29 Μαρτίου 2014:
  • 46 κιλά: Μαυρόπουλος Παναγιώτης
  • 50 κιλά: Καμπούρης Χρυσοβαλάντης
  • 54 κιλά: Ζάβαλης Ανδρέας, Τσούλφας Σάββας
  • 63 κιλά: Πασιανίδης Γιάννης
  • 69 κιλά: Χειλετζάρης Χρήστος
  • 85 κιλά: Ιωσηφίδης Μιχάλης , Παλαβός Κωνσταντίνος
  • 100 κιλά: Βιντσεντζάνος Αντώνιος
Ο προπονητής του Α.Ο. Ευπυρίδαι Αποστόλου Νίκος δήλωσε στο palema:
«Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν αλλά και αυτούς που δεν τα κατάφεραν, γιατί όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για εμάς, καταφέραμε να προκρίνουμε 17 αθλητές και να δώσουμε και φέτος δυναμικό παρών στις τελικές φάσεις. Αν και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, καθώς οι αντίπαλοι μας έχουν ενισχυθεί σημαντικά, θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε στην πόλη μας όσο περισσότερα μετάλλια μπορούμε.