Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ελληνικές διακρίσεις στο 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης για της αθλητριες του Α.Ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ

Με ελληνικές επιτυχίες άρχισε σήμερα (18-5-2012) το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης, στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης. Η Μαρία Πρεβολαράκη (55κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.)ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ  ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου, ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Σταυρούλα Ζυγούρη (67κ.) και Άννη Μπαρτανιάν (72κ.)ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ  και χάλκινα η Ευδοξία Παυλίδου (58κ.) και η Δήμητρα Χριστοδουλάκη (63κ.)ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ

Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Τατιάνα Ντεμπιέν (Γαλλία) και η Σαγιέντ Ραμπάμπ (Αίγυπτος).
Στα 63κ., η Αγόρω Παπαβασιλείου πρόσθεσε στο παλμαρέ της και το χρυσό μεσογειακό μετάλλιο. Νίκησε στον τελικό την Ισπανίδα Γκαρθία Ιρίν με 3-1. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Δήμητρα Χριστοδουλάκη και η Γαλλίδα Μαριάνα Κόλιτς. «Χαίρομαι για την πρωτιά αλλά είμαι στενοχωρημένη γιατί δεν προκρίθηκα στους Ολυμπιακούς. Το Σεπτέμβριο θα αγωνιστώ στο παγκόσμιο και έχω στόχο το μετάλλιο. Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα γιατί ανεβαίνει και το επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού», υπογράμμισε η τριταθλήτρια Ευρώπης.
Στα 48κ. επικράτησε η Τουρκάλα, Χάρβα Μεζιέν. Δεύτερη ήρθε η Σουεμεγιέ Σεζέρ (Τουρκία) και το χάλκινο πήρε η Ευδοξία Παυλίδου. Στα 51κ. πρώτευσε η Τουρκάλα Μπούρτσου Κέμπιτς, με δεύτερη τη Σέρβα, Έβα Τούμπα και τρίτη την Άνα Ραντέλοβιτς (Σερβία). Η Χαφιζέ Σαχίν πρωταγωνίστησε στα 59κ.. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γαλλίδα, Αντελίν Βεσκάν και το χάλκινο η Μιριάνα Μαρτίνοβιτς (Μαυροβούνιο). Η Σταυρούλα Ζυγούρη δεν τα κατάφερε στα 67κ. Έχασε από την Κιμέτ Κοτσιγίτ (Τουρκία) ενώ την τρίτη θέση πήρε η Άνα Τούμπα (Σερβία). «Πρόκειται για το καλύτερο Μεσογειακό Πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί στην ιστορία του θεσμού. Παρά τα προβλήματα που έχει η χώρα έγινε η καλύτερη δυνατή χρήση του υλικού. Ήρθαν δυνατές αθλήτριες και υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός», δήλωσε η 4η Ολυμπιονίκης της Αθήνας. Στα 72 κ., η Ελληνίδα, Άννη Μπαρτανιάν ηττήθηκε από την Τουρκάλα Γιασμίν Αντάρ. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Ίρα Τούμπα (Σερβία).