Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Προ-Ολυμπιακό προκριματικό Τουρνουά Φινλανδίας Χάλκινη η Αγόρω Παπαβασιλείου στο Ελσίνκι

Τίτλοι τέλους για την προκριματική διαδικασία συμμετοχής στους επικείμενους 30-στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που θα διεξαχθούν από 27 Ιουλίου έως και 12 Αυγούστου στην Βρετανική πρωτεύουσα, με την Αγόρω Παπαβασιλείου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο αλλά χωρίς το εισιτήριο για το Λονδίνο στις αποσκευές της.
Η και τελευταία φάση που διεξήχθη το τριήμερο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας απέφερε στην χώρα μας δυστυχώς μόνο μία πρόκριση αυτήν του Αλέκου Μοτσάλιν ο οποίος μαζί με την Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία προκρήθηκε στην 2η φάση, θα μας εκπροσωπήσουν στο Λονδίνο.
Τρίτη και τελευταία ημέρα η σημερινή, στο Ελσίνκι όπου οι εκπρόσωποί μας Γεώργιος και Ξενοφών Κουτσίουμπας στα 96 και 120 κιλά ελ/κής καθώς και η Αγόρω Παπαβασιλείου στα 63 κιλά γυναικείας πάλης, δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να προκριθούν.
Με νίκες ξεκίνησε η Παπαβασιλείου στους δύο πρώτους της αγώνες ενάντια στην Sarah Marie CONNOLLY (Μεγάλη Βρετανία) και την Ισραηλινή Ilana KRATYSH. Στον επόμενο όμως γύρο και αντιμέτωπη με την Λιθουανή Anastasija GRIGORJEVA, έχασε με 1-3 (1-1, 1-1, 0-1), διεκδίκησε και κατέκτησε στα ρεπεσάζ την μία από τις δύο τρίτες θέσεις και κατ' επέκταση το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Γιώργος Κουτσιούμπας στο πρώτο γύρο αντιμέτωπος με τον Νορβηγό Martin Hamlet NIELSEN αποχωρώντας νωρίς από την διαδικασία μιας και ηττήθηκε με 3-1 (0-2, 1-0, 1-0). Ο Νορβηγός τελικά κατετάγει 3ος. Ομοίως ο Ξενοφών Κουτσιούμπας έχασε στον πρώτο του αγώνα απέναντι στον Γεωργιανό Guram PHERSELIDZE με 3-1 (0-1, 1-0, 1-0), ο PHERSELIDZE έφτασε στο τελικό της κατηγορίας όπου ηττήθηκε από τον Ρώσο αθλητή, εξασφαλίζοντας όμως την συμμετοχή του στους Ο.Α.
Να δώσουμε τα εύσημα και τις ευχαριστίες μας σε όλους τους αθλητές μας και τους προπονητές τους για τις προσπάθειες τους όλα αυτό το διάστημα παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.
Palema.gr