Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων

Η αντρική ομάδα του Α.Ο. Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων ξεπέρασε τον εαυτό της με την πρόκριση 10 (!) αθλητών της για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ανδρών.
Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση και των 2 προκριματικών φάσεων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών 2013, τα Άνω Λιόσια θα παλέψουν στην τελική φάση με 10 αθλητές στους Άντρες και 9 στις Γυναίκες, δημιουργώντας έτσι υψηλές προσδοκίες για μεγάλες διακρίσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Η αντρική ομάδα, μετά τους 6 αθλητές που πέρασαν από την πρώτη φάση, πρόκρινε άλλους 4 στη δεύτερη φάση. Συγκεκριμένα προκρίθηκαν οι Δεμιρκάν Φίλιππας (2ος στα 60 κιλά), Καλαϊτζίδης Γιώργος (4ος στα 66 κιλά),  Παπαδάτος Αλέξανδρος (2ος στα 96 κιλά) και Κοσιφόπουλος Δημήτρης (3ος στα 120 κιλά). Συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Δήμου Φυλής το γεγονός ότι θα συμμετάσχει με 10 αθλητές στην τελικά φάση, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, αν και ειχε να αντιμετωπίσει παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο της Πάλης, που ενισχύονται συνεχώς με μεταγραφές...
Στις γυναίκες θα παλέψουν συνολικά 9 αθλήτριες, καθώς  άλλες 3 πήραν την πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση. Πρόκειται για τις Μανιάτη Αθηνά (2η στα 48 κιλά), Λοϊζίδη Αθηνά (1η στα 63 κιλά) και Μαλάμου Ευροσύνη (2η στα 67 κιλά).

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας των Ευπυρίδων Αποστόλου Νίκος δήλωσε στο palema:
"Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά που πάλεψαν στους Άντρες, καθώς έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους και κατάφεραν η ομάδα μας να προκρίνει για πρώτη φορά τόσους πολούς αθλητές  (10) στην τελική φάση. Είναι η καλύτερη συνέχεια της περσινής εκπληκτικής χρονιάς για εμάς, όπου κατακτήσαμε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και την 3η θέση στους Άντρες. Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς μετά την αποχώρηση πολλών κορυφαίων αθλητών της αντρικής ομάδας μας  με μεταγραφή το 2005, δουλέψαμε με νέα παιδιά και (χωρις μεταγραφές) καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστούμε και σε επίπεδο Αντρών. Πιο σημαντικό όμως στοιχείο και καθρέπτης της δουλείας μας είναι το γεγονός ότι από τους 10 προκριμένους αθλητές, οι 5 είναι Έφηβοι. Θα δώσουμε όλη μας την ψυχή για να φέρουμε την ομάδα μας και τους αθλητές μας όσο ψηλότερα γίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών."